Rafila: Refacem stocurile de antivirale si avem grija sa monitorizam capacitatea de spitalizare

03/08/2022

Rafila: Refacem stocurile de antivirale si avem grija sa monitorizam capacitatea de spitalizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-refacem-stocurile-de-antivirale-si-avem-grija-sa-monitorizam-capacitatea-de-spitalizare/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca trebuie continuata dezvoltarea asistentei medicale ambulatorii si asigurarea de antivirale pacientilor in ambulatoriu si in spital.

“Facem acest lucru, refacem stocurile de antivirale care deja s-au utilizat si avem grija sa monitorizam strict capacitatea de spitalizare, inclusiv in sectiile de terapie, care in momentul de fata este de circa 17% la nivelul spitalizarii COVID si 15% la nivelul paturilor de terapie intensiva din totalul de paturi disponibile pentru pacientii infectati COVID. Masurile de precautie individuala, utilizarea mastii in interior si in mijloacele de transport in comun, evitarea aglomeratiei atunci cand se poate raman valabile pentru controlul acestei pandemii in Romania”, a declarat ministrul Sanatatii, Alaxandru Rafila, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit demnitarului, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat putin peste 9.000 de cazuri noi de infectari cu noul coronavirus. El a adaugat ca este posibil ca, la inceputul saptamanii viitoare, sa se poata discuta despre stabilizarea cresterii in acest val pandemic.

Etichete: antivirale, spitalizare pacienti covid, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: