Rafila: Putem sprijini pentru ca noua PIAS sa fie realizata in temen cat mai scurt

16/02/2024
Rafila: Putem sprijini pentru ca noua PIAS sa fie realizata in temen cat mai scurt

Rafila: Putem sprijini pentru ca noua PIAS sa fie realizata in temen cat mai scurt

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-putem-sprijini-pentru-ca-noua-pias-sa-fie-realizata-in-temen-cat-mai-scurt/

Ministerul Sanatatii sprijina casele de asigurari de sanatate, pentru ca noua platforma a asigurarilor de sanatate sa fie realizata intr-un termen cat mai scurt, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

“Ceea ce putem sa facem este sa sprijinim casele de asigurari de sanatate si am facut-o in ultima perioada, incat noul PIAS, platforma informatica a asigurarilor de sanatate, care este finantata cu bani europeni, sa fie realizata intr-un termen cat mai scurt, pentru ca actuala platforma informatica este subdimensionata, iar atunci cand a fost facuta cheltuielile de mentenanta si cele de upgrade a acestei platforme nu au fost prevazute. Este vorba despre o alta platforma, nu este vorba de actualizarea acestei platforme”, a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

De altfel, demnitarul a adaugat ca actualul sistem incurca foarte mult activitatea medicilor de familie.

“Am aflat si eu ca a fost o problema cu celebrul sistem informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. E vorba de persoane cu venituri minime sau persoane asigurate. Sigur ca trebuie remediat cat mai rapid, avand in vedere ca multi dintre ei, patologii care necesita asistenta medicala, necesita prescrierea de retete compensate sau gratuite si in mod evident trebuie reparat sistemul. Sistemul asa functioneaza de foarte multi ani. Stiti bine ca medicii de familie sunt cei care semnalizeaza, justificat, de cele mai multe ori, blocari ale sistemului, le incurca foarte multa activitatea”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Etichete: platforma informatica asigurari de sanatate, PIAS, sistem informatic de sanatate, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: