Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie

08/12/2021

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-proiect-de-testare-covid-extinsa-la-nivelul-medicilor-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca se lucreaza la un proiect care sa permita testarea extinsa a persoanelor cu simptome COVID-19, dar si tratamentul ambulatoriu al acestora.

“Dezvoltam, impreuna cu medicii de familie, un proiect care sa permita testarea extinsa la nivelul medicilor de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice sau care au fost contacti ai unor persoane infectate. De asemenea, procedurile legate de tratamentul, de evaluarea, pe de o parte, si de tratamentul ambulatoriu al acestor pacienti, incat presiunea pe spitale, intr-o eventuala intensificare a circulatiei virusului, sa fie mai mica”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El a mentionat ca la nivelul Ministerului Sanatatii este analizata capacitatea de raspuns a spitalelor, fiind avut in vedere inclusiv accesul la servicii medicale al pacientilor cu alte patologii decat COVID-19.

“Trebuie sa tinem lucrurile sub control si sa nu avem cumva un val, un urmator val care sa ne puna probleme greu surmontabile. In acest context, evaluam la Ministerul Sanatatii, in momentul de fata, capacitatea de raspuns la nivelul spitalelor. Avem un mecanism flexibil, adica in aceasta perioada ne preocupa accesul la servicii medicale pentru pacientii cu alte patologii, pe masura ce gradul de ocupare a spitalelor de catre pacientii COVID a scazut si facem lucrul acesta chiar in aceasta saptamana”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: testare covid la medicul de familie, testare covid contacti, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: