Rafila: Pana nu o sa introducem educatia pentru sanatate in scoli nu o sa progresam

28/03/2023
Rafila: Pana nu o sa introducem educatia pentru sanatate in scoli nu o sa progresam

Rafila: Pana nu o sa introducem educatia pentru sanatate in scoli nu o sa progresam

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-pana-nu-o-sa-introducem-educatia-pentru-sanatate-in-scoli-nu-o-sa-progresam/

Educatia pentru sanatate trebuie introdusa ca disciplina obligatorie in scoli, este de parere ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Pana nu o sa introducem ca disciplina obligatorie Educatia pentru sanatate in scoli nu o sa progresam in foarte multe domenii, inclusiv in cel al sarcinilor nedorite. Pentru ca Educatia pentru sanatate nu inseamna doar educatie sexuala, inseamna un concept care trebuie predat de personal didactic instruit in acest sens, adaptat varstei copilului. Cat timp numai 5% dintre parinti trimit copiii la Educatie pentru sanatate, care este o disciplina optionala, si termina doar 2% dintre acesti copii modulele de educatie pentru sanatate, nu vom progresa. In noul proiect de lege a educatiei am discutat cu doamna ministru Deca, sper ca aceasta prevedere privind introducerea in curricula a Educatiei pentru sanatate sa existe.”, a declarat ministrul Rafila, intr-o conferinta de presa.

Demnitarul si-a manifestat speranta ca noul proiect de Lege a invatamantului preuniversitar sa prevada introducerea acesteia ca disciplina obligatorie.

Etichete: educatie pentru sanatate, educatie sanitara scoli, educatie sexuala, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: