Rafila: Furnizorii de servicii medicale trebuie tratati nediscriminatoriu, la fel si pacientii

02/02/2022
Rafila: Furnizorii de servicii medicale trebuie tratati nediscriminatoriu, la fel si pacientii

Rafila: Furnizorii de servicii medicale trebuie tratati nediscriminatoriu, la fel si pacientii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-pacientii-trebuie-tratati-tot-nediscriminatoriu/

Pacientii trebuie tratati nediscriminatoriu, indiferent daca apeleaza la un spital privat sau de stat si nu isi permit sa plateasca, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Si la fel si furnizorii de servicii medicale, atat cei privati cat si cei aflati in sectorul public.

“Mi pare corecta aceasta abordare in care furnizorii (de servicii medicale – n.r.) trebuie tratati nediscriminatoriu, adica cei privati si cei publici, este foarte corect sa fie asa. Cred ca si pacientii trebuie tratati tot nediscriminatoriu iar accesul la servicii de sanatate sa nu fie conditionat de contributii financiare din partea oamenilor, care depasesc, pentru multi dintre ei, posibilitatile de a accesa aceste servicii. Adica, un mediu competitional trebuie sa nu priveze pacientul de accesul la servicii de sanatate, ci dimpotriva, sa permita ca acest acces sa fie mai bun”, a declarat Alexandru Rafila in cadrul unui eveniment organizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca, preventia nu inseamna doar analize medicale si a militat pentru medicina omului sanatos.

“’Preventia nu inseamna doar accesul la analize, ci inseamna sa avem un program integrat, pentru ca si interesul oamenilor este sa existe o sustenabilitate a finantarii sistemului de sanatate. Lucrul acesta se poate face daca dezvoltam intr-adevar medicina omului sanatos si marim numarul de ani de viata fara boala, pentru ca asta ne dorim in final, incat sa existe posibilitatea finantarii reale a serviciilor de sanatate de care avem cu adevarat nevoie si sa evitam decesul prematur, imbolnavirile complicate premature si asa mai departe”, a mai afirmat Alexandru Rafila la la evenimentul de lansare a studiului ‘Analiza impactului economic si social al furnizorilor privati de servicii medicale din Romania’, potrivit sursei citate.

Etichete: acces servicii medicale, furnizori servicii medicale, preventie sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Enache veturia says:

    Eu cred ca medicii de familie ar putea contribui la preventie, dar ar trebui sa aiba jumatate din numarul de pacienti. Insa banii primiti pentru jumatate, ar fi insuficienti sa reziste un cabinet. Deci daca se doreste cu adevarat preventie sr trebui mai multi medici de familie, cu mai putini pacienti si platiti dublu fata de ce este acum, alfel ,de abia avem timp necesar consultatiilor pentru cei bolnavi

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: