Rafila: Oamenii pierd ani din cauza ca nu se reuseste diagnosticarea si tratarea in timp scurt

22/02/2022
Rafila: Oamenii pierd ani din cauza ca nu se reuseste diagnosticarea si tratarea in timp scurt

Rafila: Oamenii pierd ani din cauza ca nu se reuseste diagnosticarea si tratarea in timp scurt

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-oamenii-pierd-ani-din-cauza-ca-nu-se-reuseste-diagnosticarea-si-tratarea-in-timp-scurt/

Oamenii pierd foarte multi ani de viata din cauza ca nu sunt diagnosticati si tratati in timp scurt, iar leucemiile sunt un exemplu in acest sens, spune Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

“Intr-adevar, o problema foarte importanta e legata de patologia aceasta a bolilor neoplazice hematologice care afecteaza de multe ori persoane la varste tinere sau chiar foarte tinere si pentru care accesul la resursele de diagnostic si la resursele terapeutice intr-un timp cat mai scurt este foarte important. (…) In momentul de fata lucram la Programul national de control al cancerului. Cu atat mai mult bolile hematologice care, asa cum spuneam, afecteaza de multe ori persoane la varste tinere, trebuie abordate integrat”, a declarat ministrul Rafila in cadrul unei dezbateri organizata de Societatea Romana de Hematologie, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, demnitarul a precizat ca, de multe ori, in Romania oamenii pierd ani de viata din cauza ca nu se reuseste diagnosticarea si tratarea unor afectiuni intr-un timp scurt.

“Cred ca lucrul acesta este extrem de important: pierdem de multe ori in Romania foarte mult timp si de fapt oamenii pierd foarte multi ani de viata din cauza faptului ca nu reusim intr-un timp scurt sa ii diagnosticam, sa ii tratam si leucemiile probabil ca reprezinta un exemplu in ceea ce priveste limitarea accesului la diagnostic si terapie’”, a mai sustinut ministrul.

Etichete: diagnosticare si tratare, boli neoplazice hematologice, boli hematologice, leucemia

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: