Rafila: Nu sunt elemente care sa genereze suspiciunea ca functionarea scolilor a dus la cresterea numarului de cazuri

18/03/2021

Rafila: Nu sunt elemente care sa genereze suspiciunea ca functionarea scolilor a dus la cresterea numarului de cazuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-nu-sunt-elemente-care-sa-genereze-suspiciunea-ca-functionarea-scolilor-a-dus-la-cresterea-numarului-de-cazuri/

Reprezentantul Romaniei in Comitetul Executiv al OMS, Alexandru Rafila, afirma ca nu sunt elemente care sa duca la suspiciunea ca redeschiderea scolilor a generat cresterea numarului de infectii cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

“Nu sunt elemente care sa genereze suspiciunea ca redeschiderea sau functionarea scolilor a dus la o crestere a numarului de cazuri. Totdeauna trebuie sa ne uitam pe cifre si sa vedem care este incidenta in populatia generala, care este incidenta in randul elevilor, a cadrelor didactice. In mod evident, in randul elevilor cifrele sunt mai mici decat in populatia generala. Este clar ca impactul nu a fost negativ. Mai mult, dezvoltarea unor reguli de buna practica igienica, de protectie individuala in randul copiilor cred ca ajuta la controlul pandemiei, (…) iar vaccinarea cadrelor didactice si a personalului didactic va duce la inlaturarea temerilor privind eventualele riscuri pentru acestia in ceea ce priveste interactiunea lor cu copii”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

El a mai precizat ca scoala bine organizata cu reguli clare nu prezinta niciun fel un risc in ceea ce priveste infectia cu SARS-CoV-2.

De asemenea, el a propus introducerea in orele de educatie remediala a unor cursuri de consiliere psihologica.

Etichete: redeschiderea scolilor in pandemie, crestere numar de cazuri covid-19, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: