Rafila: Normativele de personal din domeniul sanatatii trebuie adaptate realitatii

20/09/2022
Rafila: Normativele de personal din domeniul sanatatii trebuie adaptate realitatii

Rafila: Normativele de personal din domeniul sanatatii trebuie adaptate realitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-normativele-de-personal-din-domeniul-sanatatii-trebuie-adaptate-realitatii/

Normativele de personal din domeniul sanatatii care sunt vechi trebuie adaptate realitatilor, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Important este sa intelegem ca normativele de personal – fie ca discutam despre personalul medical sau despre alte categorii de personal care isi desfasoara activitatea in domeniul sanatatii – trebuie adaptate realitatii. Vedem ca sunt multe lucruri care nu se mai potrivesc. Probabil ca in viitor o sa ajungem si la o zona de flexibilizare a sectiilor de spital. Aceste sectii care in mod traditional au un anumit numar de paturi si deservesc exclusiv pacienti cu anumite tipuri de patologii. Trebuie sa devina flexibila si sa se adapteze nevoilor de servicii medicale dintr-un anumit moment. Este clar ca aceste normative de personal care sunt destul de vechi trebuie si ele adaptate realitatilor”, a precizat ministrul Rafila, in cadrul Conferintelor CursDeGuvernare, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a subliniat ca, in cursul acestui an sau la inceputul anului viitor va exista o foarte mare deschidere pentru extinderea serviciilor de telemedicina.

“A trecut acum un act legislativ legat de posibilitatea de a finanta serviciile de telemedicina. Cred ca lucrurile sunt pe repede inainte. (…) Important este ca noi deja am promovat legislatia care face posibila dezvoltarea acestor servicii si finantarea acestor servicii (…). Este clar ca inca din cursul acestui an, inceputul anului viitor va exista o foarte mare deschidere pentru extinderea serviciilor de telemedicina mai ales ca discutam tot timpul despre accesul pacientilor la servicii de sanatate, pe de o parte. Pe de alta parte, discutam de deficitul de resurse umane in anumite zone si este clar ca telemedicina este unul dintre raspunsurile normale, coerente. Mai mult, exista si o strategie la nivelul OMS. Regiunea europeana a organizatiei promoveaza o astfel de politica de extindere a accesului la servicii de telemedicina”, a mai adaugat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Etichete: personal domeniul sanatatii, servicii de telemedicina, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: