Rafila: MS nu va semna Contractul-cadru daca acesta va restrange accesul la servicii de sanatate

22/12/2022
Rafila: MS nu va semna Contractul-cadru daca acesta va restrange accesul la servicii de sanatate

Rafila: MS nu va semna Contractul-cadru daca acesta va restrange accesul la servicii de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ms-nu-va-semna-contractul-cadru-daca-acesta-va-restrange/

Ministerul Sanatatii nu va semna viitorul contract-cadru privind acordarea asistentei medicale daca acesta aduce o restrangere a accesului la servicii de sanatate, potrivit ministrului Alexandru Rafila.

“Ministerul Sanatatii nu este numai un avizator, este si un semnatar al acestui contract-cadru. Ministerul Sanatatii nu va semna acest contact-cadru daca el aduce o restrangere a accesului la servicii de sanatate, mai ales serviciile furnizate de fizioterapeuti care sunt servicii de recuperare, de reinsertie mai rapida a oamenilor in viata normala. (…) Am auzit explicatii de la Casa Nationala, sunt colegii nostri. Vreau sa fie foarte clar pentru toata lumea ca Ministerul Sanatatii nu sprijina astfel de solutii de ingustare a accesului la servicii de sanatate”, a declarat ministrul Samatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Termenul de aplicare a Contractului-cadru pe anul 2022 (HG nr. 696/2021) a fost prelungit pana la data de 31 martie 2023 printr-o Hotarare adoptata in de Guvern.

Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), principalul motiv al prelungirii aplicabilitatii actului normativ este asigurarea continuitatii acordarii asistentei medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate, avand in vedere nefinalizarea, pana la aceasta ora, a traseului decizional de aprobare a Legii bugetului de stat pentru anul 2023.

Totodata s-au introdus in actul normativ si unele prevederi noi cu aplicare de la 1 ianuarie 2023. Astfel, se extinde pachetul minimal de servicii care se acorda in asistenta medicala primara persoanelor care nu fac dovada calitatii de asigurat.

Etichete: contractul-cadru, contract cadru 2023, prelungire contract cadru 2022, acces servicii de sanatate, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: