Rafila: Ministerul Sanatatii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finantat din PNRR

11/09/2023
Rafila: Ministerul Sanatatii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finantat din PNRR

Rafila: Ministerul Sanatatii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finantat din PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ministerul-sanatatii-nu-a-pierdut-niciun-obiectiv-care-putea-fi-finantat-din-pnrr/

Ministerul Sanatatii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finantat din PNRR, a subliniat ministrul Alexandru Rafila, ca replica la parerile din social media din ultimele zile. El a punctat ca exista toleranta zero pentru cei care vor sa risipeasca si sa fraudeze fondurile din acest program si din alte programe internationale.

“Pacientii romani nu au culoare politica! Ministerul Sanatatii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finantat din PNRR. La inceputul anului 2023, Comisia Europeana a solicitat Romaniei reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sanatatii, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizarii, Ministerul Energiei si Ministerul Transporturilor), a trebuit sa reduca fondurile alocate programului conform solicitarii, fara a pune in pericol vreun obiectiv de investitii din sanatate!”, a scris Rafila, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit demnitarului, a ramas integrala finantarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infectiilor in spitale, pentru dotarea si extinderea sectiilor de ATI nou-nascuti, pentru reabilitarea si dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru constructia centrelor comunitare integrate.

“Toate spitalele aprobate pentru finantare de Ministerul Sanatatii, indiferent de judetul sau orasul in care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, si cateva cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii! Se pare ca produce ingrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu buna-credinta si curaj: Toleranta ZERO pentru cei care vor sa risipeasca si sa fraudeze fondurile din PNRR si din alte programe internationale.”, a mai precizat ministrul.

Etichete: PNRR, finantare PNRR, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: