Rafila: Managerii spitalelor au obligatia de a asigura accesul pacientilor la servicii medicale

07/04/2023
Rafila: Managerii spitalelor au obligatia de a asigura accesul pacientilor la servicii medicale

Rafila: Managerii spitalelor au obligatia de a asigura accesul pacientilor la servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-managerii-spitalelor-au-obligatia-de-a-asigura-accesul-pacientilor-la-servicii-medicale/

Managerii spitalelor au obligatia de a asigura accesului pacientilor in unitatile sanitare publice, precum si accesul acestora la serviciile medicale fara prezentarea rezultatului unui test pentru detectia infectiei SARS-CoV-2, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Potrivit demnitarului, in cazul in care o persoana prezinta simptomatologie sau a fost contact direct, poate fi testata pe cheltuiala unitatii medicale.

“Managerii unitatilor sanitare au obligatia de a dispune masurile in vederea asigurarii accesului pacientilor in unitatile sanitare publice, precum si accesul acestora la serviciile medicale fara, repet, fara prezentarea rezultatului unui test pentru detectia infectiei SARS-CoV-2. Unitatile sanitare publice pot organiza testarea pacientilor. Daca ei considera la prezentare ca pacientul are simptomatologie, este contact direct cu cineva care este confirmat unitatea sanitara poate sa asigure, in niciun caz din banii pacientului, activitatea de screening la internare. Costurile activitatii sunt suportate de unitatea sanitara din venituri proprii”, a declarat ministrul Rafila, in cadrul unei videoconferinte cu directorii DSP-urilor din tara, porivit Agerpres.

Nerespectarea de catre managerii unitatilor sanitare a prevederilor ordinului privind accesul in unitatile medicale spitalicesti se constata de catre personalul imputernicit din Ministerul Sanatatii si din cadrul Directiilor judetene de sanatate publica, a mai adaugat ministrul.

Etichete: accesului pacientilor in unitatile sanitare, test covid spital, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: