Rafila: In trei saptamani vorbim de revenirea la valori scazute ale numarului de infectari

21/02/2022

Rafila: In trei saptamani vorbim de revenirea la valori scazute ale numarului de infectari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-in-trei-saptamani-revenirea-la-valori-scazute-ale-numarului-de-infectari/

Tulpina Omicron devine cvasi-dominanta in Romania. La acest moment, peste 95% din totalul secventierilor din Romania arata ca imbolnavirile cu COVID-19 sunt cu aceasta tulpina.

“Trendul descrescator se mentine atat in ceea ce priveste numarul de cazuri, cat si rata de pozitivare. Inregistram, de asemenea, un numar descrescator al cazurilor de deces. (…) Tulpina Omicron devine cvasi-dominanta in Romania si peste 95% din totalul secventierilor arata ca imbolnavirile sunt cu aceasta tulpina”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanattaii, intr-o conferinta de presa. la o conferinta de presa.

Demnitarul a mai precizat ca, in aproximativ trei saptamani s-au putea reveni la valori scazute ale numarului de infectari

“Cred ca in urmatoarele trei saptamani putem sa discutam despre revenirea la valori scazute ale numarului de infectari si speram sa vedem acest trend cat mai rapid, poate mai repede decat trei saptamani. (…) In ceea ce priveste rata de reproducere, inregistram aceeasi scadere. Ea este subunitara. (…) In trei saptamani cred ca vom ajunge la un numar de cazuri noi doar cu trei cifre in raportarea zilnica”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: tulpina omicron, valul 5, imbolnaviri covid, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: