Rafila: In timpul saptamanii, testare la medicul de familie | Centrele de testare, in weekend

27/01/2022
Rafila: In timpul saptamanii, testare la medicul de familie | Centrele de testare, in weekend

Rafila: In timpul saptamanii, testare la medicul de familie | Centrele de testare, in weekend

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-in-timpul-saptamanii-testare-la-medicul-de-familie/

Incepand de saptamana viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Bucuresti vor functiona doar in weekend, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. El a adaugat ca in timpul saptamanii testarea se poate face in cabinetele medicilor de familie.

“O sa extindem in weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am inceput in Bucuresti in weekendul trecut, o sa extindem la nivelul intregii tari, incat pacientii, in weekend, cand nu au medici de familie, sa se poata duce la spital, unde sa li se preleveze probe. E vorba doar de pacientii simptomatici care se inscriu pe platforma Directiilor de Sanatate Publica”, a declarat Alexandru Rafila, joi, citat de Agerpres.

El a precizat ca la Bucuresti s-a ajuns deja la circa 4.000 de probe pe zi, mentionand ca centrele vor functiona doar in weekend.

“Lucrurile au mers bine la Bucuresti, chiar daca au fost anumite aglomeratii, poate temporare sau oameni care voiau sa plece in vacanta si voiau sa-si faca test la DSP. Eu inteleg ca toata lumea vrea sa mearga gratis in vacanta, dar era un abuz care, din pacate, a fost speculat de unele posturi de televiziune. La Bucuresti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat in aceste centre, iar ele vor functiona, incepand de saptamana viitoare, doar in weekend. In timpul saptamanii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot sa faca testarea fara niciun fel de problema”, a mai adaugat ministrul Sanatatii potrivit sursei citate.

Etichete: testare covid, testare covid la medicul de familie, centre de testare covid in weekend

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: