Rafila, dupa numarul record de infectarii: Nu exista motive de panica

26/01/2022
Rafila, dupa numarul record de infectarii: Nu exista motive de panica

Rafila, dupa numarul record de infectarii: Nu exista motive de panica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-dupa-numarul-record-de-infectarii-nu-exista-motive-de-panica/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca era de asteptat sa creasca numarul de infectari cu noul coronavirus, avand in vedere faptul ca, pentru prima data in Romania, au fost facute aproape 110.000 de teste intr-o singura zi.

Miercuri, 26 ianuarie, s-au inregistrat 34.200 de cazuri noi de SARS-CoV-2, un numar record de infectari. Totusi, demnitarul a adaugat ca, in momentul acesta, nu exista motive de panica, iar scolile raman deschise.

“Nu exista, in momentul de fata, motive de panica. Important este ca fiecare dintre noi sa respectam regulile, sa incurajam vaccinarea, mai ales in cazul categoriilor vulnerabile la risc. De asemenea, scolile raman in continuare deschise. Pe baza algoritmului stabilit legat de existenta unui focar cu trei cazuri in fiecare clasa. Imi pare bine ca, in sfarsit, Ministerul Educatiei a reluat programul de testare in scoli. El poate sa fie un bun ajutor, dar mai trebuie lucrat, incat aceste teste sa fie efectuate corect de catre parinti, sa existe o buna evidenta a copiilor. Inca un lucru foarte important, l-am auzit in presa, ca sunt persoane care isi trimit copiii cu simptome la scoala. Un astfel de copil trebuie testat, dar trebuie retinut la domiciliu si, din punctul asta de vedere, este extrem de importanta activitatea cadrelor didactice si nedidactice, dimineata la triajul epidemiologic sau in cursul zilei, depinde de orar. Copiii cu simptome trebuie sa ramana la domiciliu”, a declarat ministrul Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

Numarul de infectari de miercuri, 26 ianuarie, reprezinta un record absolut al de la inceputul pandemiei, in Romania. Precedentul record a fost de 19.685 cazuri, inregistrat marti – 25 ianuarie.

Etichete: numar record infectari coronavirus, teste covid, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: