Rafila, despre revendicarile personalului DSP si TESA din spitale: Trebuie gasita o solutie

29/11/2023
Rafila, despre revendicarile personalului DSP si TESA din spitale: Trebuie gasita o solutie

Rafila, despre revendicarile personalului DSP si TESA din spitale: Trebuie gasita o solutie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-revendicarile-personalului-dsp-si-tesa-din-spitale-trebuie-gasita-o-solutie/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat ca se lucreaza la un calendar pentru solutionarea revendicarilor salariale ale angajatilor de la Directiile de sanatate publica si ale angajatilor TESA din spitale.

El a adaugat, insa, ca acesta ar putea fi implementat doar de anul viitor, avand in vedere constrangerile bugetare existente la momentul actual.

“Am discutat cu liderii de sindicat doua probleme. Una care se refera la directiile de sanatate publica si angajatii Ministerului Sanatatii; cea de-a doua, care se refera la angajatii TESA din spitale, care au, unii dintre ei, niste salarii foarte mici, care nu sunt corelate cu restul personalului medical si chiar nemedical din unele spitale. Lucram la doua documente consolidate si, ceea ce este cel mai important, lucram la un calendar. (…) Trebuie gasita o solutie. Exista o opinie favorabila pentru gasirea unei solutii, dar pe baza unui calendar implementabil, din punctul meu de vedere, de la inceputul anului viitor”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

De altfel, ministrul a mentionat ca multe dintre solicitari sunt justificate, deoarece s-a produs o dezechilibrare in momentul in care s-au marit salariile la nivelul caselor de asigurari de sanatate sau al directiilor de sanatate publica.

“Eu am discutat aceasta problema si cu domnul prim-ministru in urma cu o saptamana. Dansul este deschis la dialog si la incercarea de a solutiona aceste probleme. Dar trebuie sa avem in vedere un calendar, care sa poata sa faca posibila implementarea lor, cred ca de la inceputul anului viitor. Constrangerile bugetare de la acest sfarsit de an, care pun in pericol incadrarea in limita de deficit bugetar a Romaniei, cred ca trebuie sa le inteleaga toata lumea. Daca depasim o anumita limita de deficit bugetar, atunci toate celelalte discutii nu mai au rost”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Etichete: greva DSP, greva TESA, revendicari personal DSP si TESA, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: