Rafila, despre Planul National de Control al Cancerului: Nu cred ca va ramane pe hartie

21/11/2023
Rafila, despre Planul National de Control al Cancerului: Nu cred ca va ramane pe hartie

Rafila, despre Planul National de Control al Cancerului: Nu cred ca va ramane pe hartie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-planul-national-de-control-al-cancerului-nu-cred-ca-va-ramane-pe-hartie/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, nu crede ca Planul National de Control al Cancerului va ramane pe hartie. In context, el subliniat ca pacientii trebuie sa aiba acces la cele mai bune resurse de diagnostic si tratament.

“Nu cred ca acest plan (…) va ramane pe hartie. E opinia mea ca si profesionist, in primul rand. Este o responsabilitate si politica, dar si profesionala. Pacientii de cancer din Romania trebuie sa aiba acces la cele mai bune resurse de diagnostic si de tratament, inclusiv la preventie”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, marea majoritate a normelor privind Planul National de Control al Cancerului au fost elaborate.

“Eu as vrea sa gasim solutii pentru ca sistemul sa functioneze fara disfunctionalitati in aceste luni si in prima parte a anului viitor, iar la constructia bugetului pentru anul viitor sa exista o finantare care sa permita inceperea implementarii acestor prevederi din plan”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

De asemenea, el a atras atentia asupra nevoii de retele ierarhizate de asistenta medicala.

“In unele locuri exista, in alte locuri exista mai putin. Avem nevoie de profesionisti care sa lucreze in aceste retele, or aceasta idee ca toate lucrurile acestea se pot rezolva in trei luni sau in sase luni cred ca nu este realista”, a mai precizat ministrul.

Etichete: planul national de control al cancerului, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: