Rafila, despre noul vaccin anti-Covid: Am o responsabilitate fata de banii publici

08/11/2022
Rafila, despre noul vaccin anti-Covid: Am o responsabilitate fata de banii publici

Rafila, despre noul vaccin anti-Covid: Am o responsabilitate fata de banii publici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-noul-vaccin-anti-covid-am-o-responsabilitate-fata-de-banii-publici/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca are o responsabilitate fata de banii publici, drept pentru care vaccinul adaptat noilor tulpini COVID-19 va ajunge, in Romania, mai tarziu decat era preconizat.

“Ajunge tarziu pentru ca am o responsabilitate fata de banii publici. Pentru ca a fost un proces lung de negociere, de reducere a cantitatii. (…) Noi in acest an trebuia sa cumparam peste 19 milioane de doze de vaccin. Atunci, avand deja 6 milioane de doze expirate sau in curs de exipirare, avand frigiderele pline, m-am gandit ca totusi niste sute de milioane de euro ar trebui sa ramana pentru pacientii din Romania – adulti sau copii. Din aceste 19 milioane de doze, am vandut 7,5 milioane, am negociat cu cei de la compania producatoare si de la Comisia Europeana sa reducem cantitatea restanta de 11,2 milioane la 3 milioane. In acest moment suntem foarte aproape sa semnam o comanda pentru 3 milioane de doze care vor ajunge in scurt timp adica in aceasta luna pentru pacientii din Romania”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, prin revanzarea a 7,5 milioane de doze de catre Romania si prin reducerea cantitatii in urma negocierilor s-a facut o economie de cel putin 300 de milioane de euro in acest an.

Etichete: noul vaccin anti-covid, vaccinul adaptat noilor tulpini, bani publici, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: