Rafila, despre modul de raportare a cazurilor Covid: Lumea sa fie constienta ca nu exista niciun fel de regie

16/06/2020
Rafila, despre modul de raportare a cazurilor Covid: Lumea sa fie constienta ca nu exista niciun fel de regie

Rafila, despre modul de raportare a cazurilor Covid: Lumea sa fie constienta ca nu exista niciun fel de regie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-modul-de-raportare-a-cazurilor-covid-lumea-sa-fie-constienta-ca-nu-exista-niciun-fel-de-regie/

Medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie spune ca modul in care se face colectarea datelor privind cazurilor de Covid-19 in tara noastra, face ‘practic imposibila orice manipulare’.

“Lumea sa fie constienta ca nu exista niciun fel de regie, pentru ca e foarte periculos sa ne jucam cu aceste scenarii, ca se raporteaza cazuri false, mai multe, mai putine sau ca exista tot felul de alte interese. Sa stiti ca in momentul de fata modul de raportare a cazurilor face practic imposibila orice manipulare a datelor, pentru ca aceste cazuri sunt raportate de catre fiecare judet in parte. Sunt 42 de raportari care se fac, se introduc intr-o platforma dedicata, securizata de catre STS si practic este imposibila (manipularea – n.red.). (…) Deci, nu exista un centru de comanda care sa ia cazurile, le prelucreaza si le introduce, ci fiecare judet introduce cazurile in aceasta baza de date si atunci este dincolo de orice fel de dubiu ca nu se pot manipula aceste cifre”, a subliniat dr. Rafila, la postul Digi 24, citat si de Agerpres.

Continut educational:

El a adaugat ca declaratiile politice care au aparut in ultimele zile in acest sens sunt influentate de ‘o necunoastere’ a sistemului de raportare si ca numai in perioada de inceput a pandemiei se introduceau si verificau fisele medicale ale bolnavilor de COVID-19 de catre personalul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), insa s-a ajuns la o supraincarcare a acestor angajati si s-a distribuit sarcina introducerii datelor de catre angajatii directiilor judetene de sanatate publica.

De asemenea, dr. Rafila a aratat ca ar trebui prezentate public mai des modalitatile de colectare si raportare a acestor date ale celor infectati cu COVID-19, precum si de testare a acestora.

Vizavi de statisticile din ultimele zile, el a spus ca acestea indica o tendinta ingrijoratoare si a subliniat ca oamenii ar trebui sa fie preocupati de evolutia epidemiei.

Etichete: cazuri covid-19 romania, epidemie coronavirus romania, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: