Rafila despre iodura de potasiu: Nu putem sa eludam legea si sa eliberam fara prescriptie

03/10/2022

Rafila despre iodura de potasiu: Nu putem sa eludam legea si sa eliberam fara prescriptie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-iodura-de-potasiu-noi-nu-putem-sa-eludam-legea-si-sa-eliberam-fara-prescriptie/

Pilulele de iodura de potasiu trebuie sa fie eliberate doar in baza unei prescriptii medicale, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a adaugat ca posibilitatea ca acestea sa fie returnate in depozit va fi discutata la momentul oportun.

“Noi nu putem sa eludam legea si sa eliberam fara prescriptie medicala un produs care este in categoria produselor care se livreaza pe baza de prescriptie medicala. Cred ca o mai mare responsabilitate, atat din partea medicilor, din partea populatiei, o intelegere mai clara a contextului in care ne gasim in momentul de fata va duce in timp la schimbarea acestei situatii”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Raportarile din luna august arata ca numarul de persoane care au solicitat aceste pastile a crescut aproape de 200 de ori fata de luna precedenta. Pilulele, potrivit ministrului, au o perioada de valabilitate de trei ani.

Etichete: pastile de iod, iodura de potasiu, prescriptie medicala pastile de iod, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: