Rafila, despre controlul infectiilor nosocomiale: Cifrele incep sa se schimbe

29/08/2023
Rafila, despre controlul infectiilor nosocomiale: Cifrele incep sa se schimbe

Rafila, despre controlul infectiilor nosocomiale: Cifrele incep sa se schimbe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-controlul-infectiilor-nosocomiale-cifrele-incep-sa-se-schimbe/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca in privinta controlul infectiilor nosocomiale in Romania cifrele incep sa se schimbe din punct de vedere al raportarilor.

“Cred ca s-au intamplat foarte multe lucruri in ceea ce priveste controlul infectiilor in Romania. Cifrele incep sa se schimbe din punct de vedere al raportarilor. Asteptam, daca lucram cu seriozitate, sa inceapa sa se schimbe si cifrele si hartile in care Romania apare rosu din punct de vedere al bacteriilor care sunt implicate in producerea infectiilor invazive, sa inceapa sa schimbe culoarea, cu toate ca ne aflam intr-o zona geografica rosie – Romania, Bulgaria, Grecia, Cipru, Italia, chiar si unele zone din Franta sunt afectate de aceste microorganisme care sunt foarte rezistente, spre deosebire de ceea ce se intampla in Nordul Europei unde utilizarea antibioticelor este cu totul diferita si accesul la antibiotice este cu totul diferit fata de ce se intampla in zona noastra geografica”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca lucrurile nu pot fi schimbate peste noapte in ceea ce priveste infectiile nosocomiale din spitale.

“Lucram, nu putem face sa schimbam lucrurile peste noapte cum se asteapta unii. O schimbare in mentalitate, in insusirea si mai ales in aplicarea bunelor practici este raspunsul asumat. Trebuie sa lucram cu societatile profesionale. Cred ca si Colegiul Medicilor ar putea sa contribuie nu numai la diseminarea informatiei, ci si la incurajarea medicilor din diverse specialitati in a cunoaste si aplica toate aceste modele de bune practici dezvoltate in cadrul acestui proiect”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Etichete: infectii nosocomiale, raportari infectii spitale, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: