Rafila, despre certificatul verde Covid: Decizia va fi politica

22/12/2021
Rafila, despre certificatul verde Covid: Decizia va fi politica

Rafila, despre certificatul verde Covid: Decizia va fi politica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-certificatul-verde-covid-decizia-va-fi-politica/

Decizia in privinta introducerii certificatului verde Covid va fi una politica, dupa un consens in cadrul coalitiei de guvernare, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Oamenii sunt incitati, nu sunt informati absolut deloc si ei au protestat impotriva a ceva despre care cred ca nu aveau prea multe informatii. Eu cred ca trebuie sa fim echilibrati, dar trebuie sa fim si responsabili pentru sanatatea publica. (…) Ideea este urmatoarea: decizia va fi politica. Trebuie sa ajungem la un consens din partea coalitiei. Atat eu, ca ministru al Sanatatii si ca profesionist in sanatate, ca si colegi mei din PSD, sprijin aceasta initiativa. Ramane ca ceilalti parteneri ai nostri din coalitie sa accepte aceasta solutie sau sa o imbunatateasca, dar trebuie sa gasim o solutie, astfel incat noi sa fim pregatiti inainte de valul pandemic”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Intrebat daca este posibila o asumare a Guvernului pe acest proiect de lege, el a spus: “Este, din punctul meu de vedere, cred ca este o maniera care duce la o adoptare rapida si care face posibila aplicarea lui atunci cand ne aflam pe un trend crescator”.

Potrivit acestuia, ‘ideea acestui certificat este de reactie rapida – imediat cum apare cresterea, sa poti sa reactionezi’.

Etichete: certificatul verde, certificat covid, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: