Rafila, despre asigurarile private: Sa facem un roadmap, incat sa aducem bani noi in sanatate

10/02/2022
Rafila, despre asigurarile private: Sa facem un roadmap, incat sa aducem bani noi in sanatate

Rafila, despre asigurarile private: Sa facem un roadmap, incat sa aducem bani noi in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-asigurarile-private-sa-facem-un-roadmap-incat-sa-aducem-bani-noi-in-sanatate/

In Romania, s-au dezvoltat exclusiv abonamentele de sanatate si mai putin asigurarile private de sanatate, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a adaugat ca asta datorita impreciziei in a stabili care dintre serviciile medicale ar putea sa fie subiectul acestui tip de asigurari.

“Cred ca Ministerul Sanatatii impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pe de o parte, cu reprezentanti ai companiilor de asigurari, pe de alta parte, si cu reprezentantii Ministerului de Finante ar trebui sa stabileasca un ‘roadmap’. Eu asta mi-as dori, sa facem macar un ‘roadmap’, un drum de parcurs, intr-o perioada de timp definita, incat sa putem sa aducem si bani noi in sanatate, pentru ca toata lumea asteapta cresterea procentului din PIB din partea bugetului de stat sau a bugetului de sanatate pe care il gestioneaza CNAS, dar, in mod evident, bani noi trebuie sa vina si din zona asigurarilor private. Si lucrul asta va duce la cresterea calitatii serviciilor de sanatate”, a precizat Prof. Dr. Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, educatia financiara este unul dintre domeniile care ar trebui dezvoltate in Romania, alaturi de alte tipuri de educatie.

“Inclusiv educatia pentru sanatate ar putea sa aiba un impact, pentru ca dezvoltarea comportamentelor preventive ar duce si la dezvoltarea unui comportament care sa genereze interes pentru asigurarile private de sanatate.”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: asigurari private de sanatate, asigurari sanatate, alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: