Rafila: Cred ca avem o conjunctura favorabila pentru dezvoltarea sistemului medical

26/09/2022

Rafila: Cred ca avem o conjunctura favorabila pentru dezvoltarea sistemului medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-cred-ca-avem-o-conjunctura-favorabila-pentru-dezvoltarea-sistemului-medical/

Romania are o conjunctura favorabila pentru dezvoltarea sistemului sanitar si de pregatire a corpului medical, a afirmat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Potrivit demnitarului, in viitorii ani, trebuie rezolvata problema resursei umane din domeniu printr-o colaborare a ministerelor Educatiei, Sanatatii si a universitatilor de medicina.

“Cred ca avem o conjunctura favorabila pentru dezvoltarea sistemului medical si de pregatire a corpului medical din Romania. Este pentru prima data, dupa foarte multi ani, cand exista o conclucrare intre Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, pe de o parte, si organizatia celor sase universitati de medicina, asa numitul G6, in dezvoltarea de resurse umane in Romania. In viitorii ani vom avea o problema foarte serioasa si din cauza asta cred ca trebuie sa existe un raspuns din partea noastra, coordonat si profesionist, incat, in viitorii 5 – 10 ani, aceasta problema a resurselor umane din sanatate sa poata sa fie rezolvata”, a transmis ministrul Sanatatii la deschidere a noului an universitar la UMF ‘Gr.T. Popa’ din Iasi, potrivit Agerpres.

Totodata, demnitarul a adaugat ca orice investitie in sanatate trebuie dublata de o resursa umana calificata.

“Pana la urma, ceea ce ne dorim pentru studentii nostri, pentru viitorii medici care tocmai au terminat universitatea si se pregatesc in specialitate dupa ce au trecut examenul de rezidentiat, ne dorim sa poata sa invete asa cum pot sa invete tinerii medici din Uniunea Europeana, ne dorim sa aiba nu numai venituri, dar si un confort profesional corespunzator’, a mai precizat ministrul Sanatatii.

In opinia sa, prin colaborare se poate crea o politica de resurse umane coerenta si se pot face investitii in sectorul de sanatate printr-un proces realist, care sa respinga orice fel de demers demagogic, ‘care, din pacate, exista’.

Etichete: dezvoltarea sistemului medical, studenti medicina, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: