Rafila: Controlul infectiilor nosocomiale si siguranta pacientilor sunt esentiale

23/06/2023
Rafila: Controlul infectiilor nosocomiale si siguranta pacientilor sunt esentiale

Rafila: Controlul infectiilor nosocomiale si siguranta pacientilor sunt esentiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-controlul-infectiilor-nosocomiale-si-siguranta-pacientilor-sunt-esentiale/

Controlul infectiilor asociate asistentei medicale si siguranta pacientilor sunt esentiale, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Demnitarul a participat, vineri, la inaugurarea Compartimentului de primiri urgente de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Sf. Ap. Ioan’ Galati si la semnarea contractelor de finantare prin PNRR pentru achizitionarea de echipamente medicale destinate reducerii infectiilor nosocomiale pentru 7 spitale din judetul Galati.

“Astazi vom semna nu mai putin de 7 contracte pentru amenajarea spitalelor, pentru controlul infectiilor asociate asistentei medicale sau nosocomiale, asa cum este termenul care deja este popular. Din punctul acesta de vedere vreau sa spun ca judetul Galati este campion national. Initial acest proiecte au avut ca tinta 25 de unitati sanitare la nivel national. Am reusit sa finantam 114 pentru ca noi consideram ca controlul acestor infectii si siguranta pacientilor sunt esentiale. In judetul Galati sunt nu mai putin de 7. Valoarea totala a acestor contracte depaseste 45 de milioane de lei”, a spus Rafila.

De asemenea, Rafila a mai subliniat ca investitiile trebuie sa fie corelate cu dezvoltarea resurselor umane.

Etichete: infectii asociate asistentei medicale, infectii nosocomiale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: