Rafila: Cel putin pentru personalul din sistemul medical sa se ceara certificatul verde

10/01/2022

Rafila: Cel putin pentru personalul din sistemul medical sa se ceara certificatul verde

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-cel-putin-pentru-personalul-din-sistemul-medical-sa-se-ceara-certificatul-verde/

In cazul in care proiectul de introducere a certificatul verde Covid ar fi aprobat saptamana viitoare, Romania se va apropia de descresterea cazurilor.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a fost intrebat intr-o emisiune la Antena 3 daca mai este folositor un asemenea proiect. “Daca el este aprobat saptamana viitoare, sa spunem daca avem multa imaginatie, si se da un termen de introducere de 2-3-4 saptamani, ne apropiem de descresterea cazurilor”, a raspuns ministrul Rafila, citat si de Agerpres.

Totodata, el a fost intrebat daca Citu stie acest lucru, avand in vedere ca a afirmat ca doreste sa fie aprobat cat mai repede.

“Am fost intrebat daca eu sprijin proiectul initial al domnului presedinte Citu, care era extins nu numai la personalul medical, cred ca mai era la cateva categorii. Inteleg ca a vrut sa-l extinda, nu stiu detalii, ca nu am avut acces la aceste informatii, dar stiu ca vrea sa-l extinda si la alte categorii, era o discutie daca numai la stat sau numai la privat. Mi se pare o chestiune care nu are niciun sens pentru ca virusul nu cred ca stie daca e cineva angajat in sectorul public sau in sectorul privat”, a afirmat ministrul Sanatatii.

De asemenea, demnitarul a subliniat ca nu a fost de acord cu proiectul de lege referitor la certificatul COVID-19 depus in octombrie la Parlament, pentru ca era prevazuta desfacerea contractului de munca in cazul personalului medical care nu se conforma.

El a aratat ca va exista o discutie in coalitia de guvernare cu privire la certificatul verde, propunerea lui fiind ca “cel putin pentru personalul din sistemul medical – cei care lucreaza in sistemul medical, atat la stat, cat si la privat – sa se ceara certificatul verde.”

Etichete: certificatul verde, certificat verde covid personal medical, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: