Rafila: Cautam o solutie ca pierderile de vaccin sa nu fie o problema pentru medicii de familie

06/07/2022
Rafila: Cautam o solutie ca pierderile de vaccin sa nu fie o problema pentru medicii de familie

Rafila: Cautam o solutie ca pierderile de vaccin sa nu fie o problema pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-cautam-o-solutie-ca-pierderile-de-vaccin-sa-nu-fie-o-problema-pentru-medicii-de-familie/

Vaccinarea anti-Covid este deja o activitate de rutina care se va desfasura la cabinetele medicilor de familie, la fel ca si celelalte vaccinari, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, care a mai precizat ca numarul medicilor de familie din Romania este suficient in acest sens.

El a mai afirmat ca se cauta “o solutie incat pierderile de vaccin sa nu mai constituie pentru medicii de familie.”

“Nu s-au inregistrat cereri semnificative de vaccinare in ultima perioada si de la data de 1 iulie, practic, activitatea de vaccinare va fi finantata de catre Ministerul Sanatatii prin intermediul cabinetelor de medicina de familie. Exista suficient vaccin si in depozite. Avem peste 8 milioane de doze. Exista doze la medicii de familie. Mai mult, ca sa curmam o discutie care a avut loc in ultima perioada, cautam o solutie incat pierderile de vaccin la medicul de familie sa nu mai constituie pentru medicii de familie o problema, sa nu fie in vreun fel imputabile, pentru ca suntem constienti ca e un vaccin multidoza, care trebuie folosit intr-un timp relativ scurt si atunci trebuie sa gasim o solutie incat dansii sa faca activitate de vaccinare, sa isi grupeze pacientii, dar suntem si noi constienti ca pierderile de vaccin depasesc acea cifra de 25% care este valabila in momentul de fata”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

In context, demnitarul a mai afirmat ca este recomandata administrarea dozei a treia si a patra in cazul persoanelor vulnerabile.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare la medicul de familie, pierderile de vaccin

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: