Rafila, catre studentii medicinisti: Sa incercati sa aduceti ceea ce invatati in Romania

03/10/2022

Rafila, catre studentii medicinisti: Sa incercati sa aduceti ceea ce invatati in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-catre-studentii-medicinisti-sa-incercati-sa-aduceti-ceea-ce-invatati-in-romania/

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a precizat ca pacientii au nevoie de empatie si le-a transmis studentilor medicinisti de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti sa nu uite de interactiunea cu bolnavul. Aflat la deschiderea anului universitar 2022-2023, demnitarul le-a spus viitorilor medici, farmacisti si asistenti medicali ca tara are nevoie de ei.

Sunteti generatia in care digitalizarea, telemedicina si inteligenta artificiala vor deveni dominante in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala (…).Vreau sa va rog un lucru extrem de important: Nu uitati de interactiunea cu pacientul! Oamenii au nevoie de empatie, au nevoie de sprijinul dumneavoastra, au nevoie sa va impartaseasca durerile, problemele lor si daca veti fi empatici, veti fi mai apropiati de pacienti. Lucrul asta s-ar putea sa contribuie la vindecarea lor in proportie la fel de mare ca si solutia terapeutica pe care le-o administrati”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Totodata, demnitarul le-a mai recomandat viitorilor profesionisti din domeniul sanatatii sa incerce sa isi desfasoare activitatea profesionala in Romania, subliniind ca tara are nevoie de ei.

Etichete: Rafila, studenti medicinisti UMF Carol Davila, empatie pacienti, medici romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: