Rafila: Cand am venit in MS, acest PNRR, din punctul de vedere al detaliilor tehnice, nu exista

17/02/2022
Rafila: Cand am venit in MS, acest PNRR, din punctul de vedere al detaliilor tehnice, nu exista

Rafila: Cand am venit in MS, acest PNRR, din punctul de vedere al detaliilor tehnice, nu exista

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-cand-am-venit-in-ms-acest-pnrr-din-punctul-de-vedere-al-detaliilor-tehnice-nu-exista/

Ordonanta de urgenta privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) se afla pe circuitul de avizare interna la Ministerul Sanatatii.

“Noi nu vrem sa punem in discutie PNRR-ul, nu asta este ideea, dar trebuie sa oferim posibilitatea ca prin acest PNRR sa construim, sa renovam, sa construim de la inceput si sa dotam institutii medicale de care oamenii au nevoie conform maparii nevoii de servicii de sanatate la nivel regional. (…) In momentul de fata, ordonanta care aproba infiintarea ei se gaseste in procedura de avizare interna la Ministerul Sanatatii, urmand ca aceasta ordonanta sa fie trimisa si celorlalte ministere avizatoare, incat sa indeplinim obiectivele asumate din cadrul PNRR.”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Totodata, el a afirmat ca atunci cand a venit in fruntea Ministerului Sanatatii nu existau detalii tehnice ale PNRR.

“Cand am venit in MS acest PNRR, din punctul de vedere al detaliilor tehnice, nu exista. Fostul ministru, domnul ministru Cseke, nu l-a gasit decat cu foarte mare dificultate. A reusit sa il obtina sub forma unui stick, care ulterior a fost multiplicat. Am consultat toate structurile din Ministerul Sanatatii, sunt 22 de structuri in ceea ce priveste implicarea lor in elaborarea acestui program de redresare si rezielienta in domeniul sanatatii. Niciuna dintre cele 22 de structuri nu a fost consultata sau nu a participat efectiv la realizarea acestui program. A fost un program nu spun ca secret, dar necunoscut in Ministerul Sanatatii, care ulterior trebuie sa il implementeze”, a mai precizat Rafila.

Reactia ministrului Sanatatii vine in contextul in care coordonatorul de politici publice al USR, Cristian Ghinea, sustinea ca Alexandru Rafila, ‘vrea sa scape de constructia de spitale prin PNRR’, desi are la dispozitie 1,7 miliarde de euro in acest scop.

Etichete: PNRR, ANDIS, Rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: