Rafila: Avem un sistem de decontare pe caz rezolvat. Ramane de vazut daca il vom modifica

27/05/2022

Rafila: Avem un sistem de decontare pe caz rezolvat. Ramane de vazut daca il vom modifica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-avem-un-sistem-de-decontare-pe-caz-rezolvat-ramane-de-vazut-daca-il-vom-modifica/

Nivelul decontarii serviciilor medicale este o problema veche in Romania, generata si de lipsa de resurse, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a adaugat ca trebuie adusi bani noi in sistemul de sanatate.

“Evident ca nivelul de decontare nu tine totdeauna de costul real al serviciului de sanatate, mai ales ca in ultima vreme costurile au crescut la diverse servicii, incepand cu utilitati, terminand cu produse medicale, dispozitive, si asa mai departe. Daca schimbam filosofia de decontare a acestor servicii putem sa discutam si de o recalculare a acestor costuri. Noi avem sistemul de decontare pe caz rezolvat. Ramane de vazut daca in viitor vom continua cu acelasi sistem, sau il vom modifica”, a declarat Alexandru Rafila, ministrulSanatatii, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, pentru a se asigura sume suplimentare pentru decontarea serviciilor medicale, trebuie sa existe si finantare pentru acest lucru, insa ‘bugetul este limitat ‘.

 

Etichete: servicii medicale, decontare servicii medicale, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: