Rafila: Avem in depozite peste 8 milioane de doze de vaccin pentru care nu mai exista interes

25/08/2022

Rafila: Avem in depozite peste 8 milioane de doze de vaccin pentru care nu mai exista interes

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-avem-in-depozite-peste-8-milioane-de-doze-de-vaccin-pentru-care-nu-mai-exista-interes/

Romania are in depozite 8 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19. Dupa ce vor expira, distrugerea lor va costa alti bani, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Noi ne gasim in situatia in care avem in depozite peste 8 milioane de doze de vaccin pentru care nu mai exista niciun fel de interes. Si nu ma refer doar la interesul populatiei, ma refer la interesul oricui, fie sa le cumpere, fie sa le primeasca gratis. Deci nimeni nu vrea nici macar sa le primeasca gratis. Lucrul acesta va duce si la costuri suplimentare pentru ca la un moment dat, cand expira, trebuie sa le distrugem”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3, citat si de Agerpres.

Potrivit demnitarului, la inceputul acestui an, Romania a salvat 150 milioane de euro prin vanzarea dozelor de vaccin nefolosite. De asemenea, el a mai precizat ca Romania s-a angajat sa cumpere o cantitate prea mare de vaccinuri, care nu ar putea fi folosite niciodata.

“Toate lucrurile astea mie mi se pare ca s-au intamplat si datorita unei lipse probabil de grija, de profesionalism sau de intelegere care au dus la semnarea unui acord de achizitie in luna mai 2021 pentru o cantitate enorma de vaccinuri, aproape 40 de milioane de doze, pentru anii 2022 si 2023 impreuna. Deci 39 de milioane de doze. Aceasta cantitate in mod evident, indiferent de cel fel de campanie vom desfasura noi, de informare, de educare… este imposibil sa fie absorbita. Si atunci facem demersuri sa protejam banii publici, am facut demersuri pentru reducerea substantiala a acestor cantitati, care sa nu ne puna in dificultate. Asteptam raspunsul, eu sunt optimist”, a mai declarat ministrul Sanatatii, potrivit surselor citate.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: