Rafila: Ar trebui sa trecem mai aplicat la treaba si sa avem un plan pentru urmatorii 8 – 10 ani

31/03/2022

Rafila: Ar trebui sa trecem mai aplicat la treaba si sa avem un plan pentru urmatorii 8 – 10 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ar-trebui-sa-trecem-mai-aplicat-la-treaba-si-sa-avem-un-plan-pentru-urmatorii-8-10-ani/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca este nevoie de un plan pentru urmatorii 8 – 10 ani privind redesenarea sistemului sanitar din Romania.

Potrivit demnitarului, schimbarea cea mai grea este legata de mentalitati atat din partea celor care lucreaza in sistem, cat si din partea populatiei.

“Cred ca ar trebui sa trecem mai aplicat la treaba si sa avem un plan pentru urmatorii 8 – 10 ani in ceea ce priveste redesenarea sistemului de sanatate din Romania si sa vedem daca reusim nu numai sa avem un astfel de plan, ci daca suntem participativi la realizarea unui astfel de plan, fie ca discutam despre profesionistii din sistemul de sanatate, fie ca discutam de administratorii sistemului de sanatate sau decidenti politici, dar si de populatie, in general, pentru ca un sistem de sanatate performant are si componente care tin de perceptia populatiei, educatia populatiei, aderenta populatiei la politicile de sanatate pe care noi le dezvoltam”, a precizat ministrul Alexandru Rafila la Profit Health Forum, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca exista un draft de strategie de sanatate asupra careia s-au purtat mai multe discutii la nivel regional.

De asemenea, potrivit ministrului, Planul National de Redresare si Rezilienta presupune constructia care tine de zona de resurse umane, de zona de management a sistemului de sanatate, dar si de investitii in asistenta medicala ambulatorie, unitati spitalicesti.

Etichete: sistem sanitar, Planul National de Redresare si Rezilienta, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: