Rafila: Ar trebui sa facem un inventar al unitatilor medicale care trateaza copii prematuri

01/08/2022

Rafila: Ar trebui sa facem un inventar al unitatilor medicale care trateaza copii prematuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ar-trebui-sa-facem-un-inventar-al-unitatilor-medicale-care-trateaza-copii-prematuri/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca este nevoie de un inventar al unitatilor medicale care trateaza copii nascuti prematur pentru a rezolva problemele cu care se confrunta acestea.

Potrivit demnitarului, exista proiecte consistente cuprinse in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru modernizarea sectiilor de copii nascuti prematur, insa trebuie intreprinse si alte demersuri.

“In afara de proiectele din PNRR, care presupun dotarea sectiilor de terapie intensiva si a sectiilor de neonatologie, cred ca ar trebui sa facem si un inventar la fata locului, sa vedem exact cum stam, pentru ca, de exemplu, in Bucuresti, sunt cateva sectii, maternitati de nivel 3 care de multe ori sunt insuficiente, vin prematuri din toata tara. Este o problema care ma preocupa si cred ca putem sa o rezolvam intr-un timp nu extrem de lung si trebuie sa o extindem”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El a participat la un eveniment dedicat renovarii a doua sectii de pediatrie de la Institutul Clinic Fundeni, printr-un proiect al Fundatiei Metropolis.

Etichete: unitati medicale care trateaza copii prematuri, maternitari prematuri

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: