Rafila: Amanarea unor proceduri medicale poate sa duca la agravari ale patologiei de baza

12/10/2021

Rafila: Amanarea unor proceduri medicale poate sa duca la agravari ale patologiei de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-amanarea-unor-proceduri-medicale/

Medicul si deputatul Alexandru Rafila este de parere ca amanarea unor proceduri medicale in cazul unor pacienti, poate sa duca la agravari ale patologiei de baza.

“Este o problema foarte serioasa si, chiar daca domnul dr. Arafat spunea ca medicul hotaraste, este, in mod evident, o limitare, iar lucrul acesta se intampla in viata reala. Teoretic, dansul poate are dreptate, dar practic nu are dreptate, pentru ca, pur si simplu, multi pacienti cu alte patologii adulti sau copii nu sunt primiti in spitale si trebuie gasita o solutie pentru ei in perioada urmatoare. Eu asa cred. Amanarea unor proceduri timp de 30 de zile poate sa duca la agravari ale patologiei de baza. Anul trecut, am asistat la o supramortalitate absolut inexplicabila prin altceva decat prin lipsa de acces la servicii de sanatate pe 20.000 de persoane in ultimele trei luni din anul 2020. Lucrul acesta nu trebuie sa se mai intample. Noi discutam de mortii de COVID care se inregistreaza zilnic, dar nu discutam, decat eventual la sfarsitul anului sau nici macar atunci, de mortii datorita altor patologii care nu au acces la servicii medicale. Si unii si altii au dreptul la servicii medicale”, a declarat medicul Alexandru Rafila, in cadrul unei dezbateri organizata de Salvati Copiii.

Reamintim ca Raed Arafat a anuntat ca, pentru o perioada de 30 de zile, vor fi suspendate internarile si interventiile chirurgicale, precum si alte tratamente si investigatii medicale care nu reprezinta urgente si care pot fi reprogramate.

Totodata, potrivit doctorului Rafila, problema infectiilor cu noul coronavirus la copii nu este generata de deschiderea scolilor.

“Problema infectiilor pediatrice este generata nu de deschiderea scolilor, ci de faptul ca parintii acestor copii nu sunt vaccinati. Aceasta este realitatea, pentru ca daca toate familiile ar fi vaccinate atunci si cazurile in scoli ar fi extrem de putine. Am vazut un sondaj facut ieri sau alaltaieri. 70% dintre parinti doresc functionarea scolilor in regim fata in fata in conditiile in care 54% sau 56% dintre ei nu sunt vaccinati. Adica sunt niste asocieri ilogice pana la urma, care pun in pericol copiii, pe de o parte, si sistemul de sanatate, pe de alta parte”,  amai  precizat Dr. Alexandru Rafila.

El a mai adaugat ca, in opinia sa, anul trecut scolile au fost inchise cu o usurinta extrem de mare.

Etichete: amanare proceduri medicale, pacienti cronici, acces servicii medicale, alexandru rafila

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Hans Kluge (OMS): Obligativitatea vaccinarii este o solutie de ultima instanta

Florin Citu: Certificatul verde, o masura care ajuta economia

EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid