Raed Arafat este de parere ca medicii din sistemul public trebuie sa aiba un program de lucru clar de opt ore

29/10/2018

Raed Arafat este de parere ca medicii din sistemul public trebuie sa aiba un program de lucru clar de opt ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-este-de-parere-ca-medicii-din-sistemul-public-trebuie-sa-aiba-un-program-de-lucru-clar-de-opt-ore/


Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, considera ca medicii trebuie sa aiba un program de lucru clar de opt ore si sa existe un control al calitatii serviciilor medicale din spitalele publice.

“Este o problema de fond, fundamentala in sistemul sanitar si trebuie gasita o solutie. Stiu ca sunt medici, in fiecare oras exista medici, care lucreaza si la stat si la privat si acest lucru trebuie analizat si trebuie vazut fenomenul si sa punem un program de lucru clar de opt ore si dupa program poate ca sunt alte solutii sa lucreze si in alta parte. S-a pus pe masa alta solutie, practicata in Franta de exemplu, sa poti sa ai pacientul tau privat in spitalul public, asta exista, dar nu sa fii la doi patroni, la doi concurenti in final si sa nu stii unde este loialitatea ta si cu cine esti”, a declarat medicul Raed Arafat la Digi 24, citat si de Agerpres.

El spune ca managerul unui spital public are responsabilitatea sa impuna anumite reguli.

“Regulile in spitale exista (…), dar ele trebuie implementate. Poate ca trebuie umblat la programul de lucru, sa ajungem la un program de lucru normal de opt ore, la plata care se da si sa nu ramanem la program redus. Nu suntem la program de opt ore in sistemul sanitar, suntem la un program redus si nu stiu daca mai exista vreo tara care are un astfel de program in sectorul public. Trebuie sa existe controlul calitatii, indicatorilor – esti medic in spitalul public: cat ai facut, cati pacienti ai vazut, consultat, care este rezultatul tau in sistemul public”, mai a explicat Arafat potrivit surselor mentionate.

De asemenea, secretarul de stat in MAI este de parere ca managementul spitalului trebuie sa fie unul profesionist.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Seri mioara says:

    F.adevarat.ori la stat ori la privat. Cunosc medici care ajung la privat la orele 13.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial