Raed Arafat, despre impactul noului mod de raportare a cazurilor de SARS-CoV-2

25/02/2021
Raed Arafat, despre impactul noului mod de raportare a cazurilor de SARS-CoV-2

Raed Arafat, despre impactul noului mod de raportare a cazurilor de SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-despre-impactul-noului-mod-de-raportare-a-cazurilor-de-sars-cov-2/

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, spune ca noua modalitate de raportare a cazurilor de infectie cu SARS-CoV-2 va fi o solutie corecta si nu crede ca aceasta va avea un impact foarte mare.

“E o decizie care s-a luat de catre colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Stiintific (privind gestionarea bolilor, n.r.) acum doua saptamani si jumatate, s-a intrat cu ea la Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si s-a decis sa fie aplicabila incepand de astazi (joi, n.r.). Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din cate stiu. Daca e corect ce am ca informatie, la Bucuresti va fi o crestere de 0,02%. S-a considerat ca asta va fi o solutie corecta pentru a include totul si pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judet vor intra in incidenta, pe ultimele 14 zile”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

De asemenea, seful DSU a facut referire la prevederile Hotararii nr. 8 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta de prelungire a starii de alerta in Romania, in care se prevede ca Directiile de Sanatate Publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, calculeaza zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competenta, incidenta cumulata a cazurilor pentru ultimele 14 zile si prezinta Comitetului judetean sau al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, analiza rezultata in cel mult 24 de ore de la data constatarii atingerii limitelor stabilite.

Etichete: raportare cazuri covid-19, mod de raportare cazuri coronavirus, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: