Raed Arafat: Daca oamenii se vaccineaza, poate aceste restrictii vor incepe sa devina istorie

29/03/2021
Raed Arafat: Daca oamenii se vaccineaza, poate aceste restrictii vor incepe sa devina istorie

Raed Arafat: Daca oamenii se vaccineaza, poate aceste restrictii vor incepe sa devina istorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-daca-oamenii-se-vaccineaza-poate-aceste-restrictii-vor-incepe-sa-devina-istorie/

Seful DSU, Raed Arafat, spune ca stuatia este una critica, pentru ca numarul pacientilor de la ATI a depasit 1400. El a precizat ca in 32 de judete sunt cresteri ale ratei de incidenta a infectarilor cu noul coronavirus. Luni, Capitala avea o rata de infectare de 7, 6 la mia de locuitori, iar judetul Ilfov 8, 51. Singurul judet unde se asteapta o scadere este Timis.

Potrivit Agerpres, intrebat daca vor fi mai multe restrictii, Raed Arafat a raspuns: “Mai mult decat este acum nu vor fi”

“Din aceasta cauza s-au luat unele masuri, care nu difera de masurile din alte tari, ba chiar sunt mai usoare, si care permit sa controlam situatia cat de cat pana cand vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea ca incercam sa controlam situatia, dar trebuie sa continue campania de vaccinare. Daca ea merge bine, oamenii se vaccineaza, vor veni si cateva milioane de doze in urmatoarea perioada, poate aceste restrictii vor incepe sa devina istorie pentru noi, sa revenim incet incet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie sa mearga bine si in paralel sa respectam masurile, macar in urmatoarea perioada, sa nu avem impactul care este in sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat, citat de Digi24.

El a mai adaugat ca telemunca si decalarea programului de lucru sunt solutii pentru evitarea aglomerarilor de la magazine si din transportul public.

Etichete: restrictii circulatie, restrictii pandemie, vaccinare anti-covid, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: