Raed Arafat: Avem 978 si nevoia reala poate chiar depaseste 2.000 de medici

04/08/2022
Raed Arafat: Avem 978 si nevoia reala poate chiar depaseste 2.000 de medici

Raed Arafat: Avem 978 si nevoia reala poate chiar depaseste 2.000 de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-avem-978-si-nevoia-reala-poate-chiar-depaseste-2-000-de-medici/

Sistemul medical de urgenta din Romania dispune, in prezent, de 978 de medici specializati in medicina de urgenta, in timp ce nevoile reale ale acestuia ar fi de peste 2.000 de astfel de medici, a declarat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Potrivit acestuia, programul de lucru al cadrelor medicale cu studii superioare din unitatile de primiri urgente (UPU) este supraincarcat din cauza deficitului de personal.

“Daca am avea destul de multi medici in UPU, nu s-ar mai plange nimeni ca UPU este o unitate grea, pentru ca atunci ar face doar programul lor de lucru, poate o garda sau doua in plus si gata. Lipsa de medici face ca cei care exista sa faca ore suplimentare, sau garzi, cum spunem noi, in plus. Solutia ca sa ai o UPU atractiva este sa ai destul personal si acest lucru consider ca este un aspect la care trebuie sa tinem. Trebuie sa intelegem ca unitatile de urgente sunt locul in care trebuie sa lucreze medicii care termina cu rezidentiat medicina de urgenta, in faza asta trebuie sa ii concentram acolo, si inca mai avem nevoie mare. Acum avem 978 si nevoia reala poate chiar depaseste 2.000 de medici. Inca este nevoie de generatii, Si mai e un aspect: generatiile care s-au angajat acum 20 – 30 de ani deja ajung la pensie. Noi acum nu trebuie nu doar sa suplimentam, ci sa inlocuim pe cei care ies la pensie”, a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat, de curand, ca exista o criza nationala de medici pentru anumite specialitati, printre care si cele de medicina de urgenta si medicina de familie.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: