Radioterapie la privat pentru bolnavii de cancer, decontata de CNAS

14/05/2013

Radioterapie la privat pentru bolnavii de cancer, decontata de CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/radioterapie-la-privat-pentru-bolnavii-de-cancer-decontata-de-cnas/

poza consult medic de familieIncepand cu aceasta luna Casa de Asigurari de Sanatate va deconta radioterapia facuta de bolnavii de cancer la clinica privata Gral Medical, in centrul de excelenta OncoFort. Aceasta masura vine in contextual in care, desi costurile tratamentului de radioterapie din clinicile private din Romania sunt de 3-4 mai reduse decat cele din afara, pacientii romani nu pot acoperi aceste costuri.

Majoritatea pacientilor neoplazici si-au manifestat dezamagirea ca nu ii ajuta cu nimic calitatea de asigurat in aceasta situatie. Acesta este si motivul pentru care am facut toate diligentele pentru a reusi sa intram in contract cu Casa de Asigurari, astfel incat pacientii sa poata accesa in privat, mult mai usor, servicii eficiente de radioterapie”, a declarat Robert Chitan, director de promovare-dezvoltare Gral Medical.

Decontul costurilor tratamentului de radioterapie se va face in baza unui bilet de trimitere din partea medicului specialist sau a medicului de familie, cu mentiunea de “internare radioterapie”. Reducerile pentru tratamentele de radioterapie vor acoperi pana la 50% din costul sedintelor de radioterapie 3D, 50% pentru 3D-CRT si 32% pentru IMRT. Pacientul va plati restul sumei, sub forma unei coplati.

Pentru ca pacientul sa primeasca reducerea, trebuie ca medicul trimitator sa fie in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, indiferent ca este vorba de Bucuresti sau de provincie. Pentru un numar mediu de sedinte de radioterapie, reducerea oferita pacientului ajunge la aproape 2.200 euro”, a precizat dr. Ramona Ionescu, specialist radioterapie OncoFort.

OncoFort este primul centru privat de excelenta axat pe tratarea cancerului, in Romania, care din 2010 ofera pacientilor bolnavi de cancer ocazia de a beneficia de servicii moderne de radioterapie. 2010 a fost un an de cotitura pentru intreg sistemul oncologic romanesc, deoarece majoritatea pacientilor puteau face radioterapie doar in 3D doar in strainatate. Acesta a fost si motivul pentru care radiotarepia 3D-CRT şi radioterapia IMRT au fost facute in premiera la centrul OncoFort.

“Am reusit sa punem la punct un sistem privat de medicina care sa raspunda nevoilor actuale ale pacientului neoplazic european. Drumul nu a fost usor, insa investitiile curajoase in aparatura de ultima generatie, specializarea cadrelor medicale in strainatate, colaborarea cu cei mai renumiti oncologi din Austria si implementarea de servicii medicale oncologice complementare au facut ca Romania sa recupereze decalajul de 15-20 ani fata de tratamentele oferite in Occident”, a subliniat Robert Chitan.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: