Putine cabinete de psihiatrie in contract cu CNAS

10/04/2017

Putine cabinete de psihiatrie in contract cu CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/putine-cabinete-de-psihiatrie-in-contract-cu-cnas/

Numarul cabinetelor de psihiatrie in contract cu casele de asigurari de sanatate este mic, spune Marian Burcea, presedintele CNAS.

“Numarul cabinetelor de psihiatrie aflate in contract cu casele de asigurari de sanatate e mic, mai ales pentru specialitatea psihiatrie pediatrica, insa cu o tendinta usor in crestere”, a declarat seful CNAS.

In opinia lui, persoanele cu tulburari psihice sau/si de comportament sau chiar cele nediagnosticate, dar care manifesta simptome ale unei asemenea maladii tind sa fie tinta atitudinilor negative ale celorlalti.

El a spus ca simpla consultare a unui psihiatru e privita deseori ca un aspect negativ.

“Iata de ce, conform datelor CNAS, din totalul de peste 9 milioane de asigurati care au beneficiat anul trecut de prescriptii medicale decontate de sistemul asigurarilor de sanatate, doar circa 440.000, aproximativ 5%, au avut prescriptii pentru o boala psihica sau neurologica degenerativa. Totusi, numarul asiguratilor care au beneficiat de prescriptii medicale decontate de sistemul asigurarilor de sanatate pentru o boala psihica sau neurologica a fost cu aproape 10% mai mare decat in 2015. (…) As vrea imediat dupa luna iunie sa incepem consultari la contractul cadru”, a adaugat Burcea, conform Agerpres.

Presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie, Catalina Tudose, a spus ca in Romania sunt in jur de 6,7 psihiatri la suta de locuitori, media europeana fiind de 11.

De asemenea, presedintele  Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, a aratat ca trebuie regandite sistemele astfel incat pacientii sa ocupe un loc important.

Ziua Mondiala a Sanatatii din acest an, marcata pe 7 aprilie, a avut ca tema depresia.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS

Angajatii care se vaccineaza impotriva Covid-19 ar putea beneficia de o zi libera platita

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022, in transparenta decizionala

Citu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer

Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii: 113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati