Putine cabinete de psihiatrie in contract cu CNAS

10/04/2017

Putine cabinete de psihiatrie in contract cu CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/putine-cabinete-de-psihiatrie-in-contract-cu-cnas/

Numarul cabinetelor de psihiatrie in contract cu casele de asigurari de sanatate este mic, spune Marian Burcea, presedintele CNAS.

“Numarul cabinetelor de psihiatrie aflate in contract cu casele de asigurari de sanatate e mic, mai ales pentru specialitatea psihiatrie pediatrica, insa cu o tendinta usor in crestere”, a declarat seful CNAS.

In opinia lui, persoanele cu tulburari psihice sau/si de comportament sau chiar cele nediagnosticate, dar care manifesta simptome ale unei asemenea maladii tind sa fie tinta atitudinilor negative ale celorlalti.

El a spus ca simpla consultare a unui psihiatru e privita deseori ca un aspect negativ.

“Iata de ce, conform datelor CNAS, din totalul de peste 9 milioane de asigurati care au beneficiat anul trecut de prescriptii medicale decontate de sistemul asigurarilor de sanatate, doar circa 440.000, aproximativ 5%, au avut prescriptii pentru o boala psihica sau neurologica degenerativa. Totusi, numarul asiguratilor care au beneficiat de prescriptii medicale decontate de sistemul asigurarilor de sanatate pentru o boala psihica sau neurologica a fost cu aproape 10% mai mare decat in 2015. (…) As vrea imediat dupa luna iunie sa incepem consultari la contractul cadru”, a adaugat Burcea, conform Agerpres.

Presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie, Catalina Tudose, a spus ca in Romania sunt in jur de 6,7 psihiatri la suta de locuitori, media europeana fiind de 11.

De asemenea, presedintele  Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, a aratat ca trebuie regandite sistemele astfel incat pacientii sa ocupe un loc important.

Ziua Mondiala a Sanatatii din acest an, marcata pe 7 aprilie, a avut ca tema depresia.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech