Publicitatea in stomatologie: Unde se termina promovarea si unde incepe inducerea in eroare?

Autor: FormareMedicala.ro, 02/07/2025
Publicitatea in stomatologie: Unde se termina promovarea si unde incepe inducerea in eroare?

Publicitatea in stomatologie: Unde se termina promovarea si unde incepe inducerea in eroare?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/publicitate-in-stomatologie-unde-se-termina-promovarea-si-unde-incepe-inducerea-in-eroare/

Poti avea incredere totala intr-o oferta de zambet perfect in doar 24 de ore? Ce inseamna, de fapt, o „dantura de Hollywood” si cate dintre promisiuni sunt sustinute medical? Intr-un peisaj tot mai aglomerat de reclame agresive si oferte „miraculoase”, stomatologii din Romania sunt chemati la responsabilitate.

Incepand cu 1 iulie, intra in vigoare noi reguli privind publicitatea in domeniul stomatologic, odata cu actualizarea Codului deontologic. Scopul? O comunicare onesta, care sa protejeze pacientul de asteptari nerealiste si informatii eronate.

“Publicitatea realizata nu trebuie sa contina informatii false, inselatoare sau susceptibile sa induca pacientii in eroare. In situatiile in care se face publicitate prin trimiteri la acte terapeutice specifice care nu sunt de aplicabilitate generala (i.e. nu se aplica tuturor pacientilor), acestea vor fi insotite de explicatii suplimentare referitoare la conditiile in care se pot aplica sau vor fi insotite de o mentiune cu privire la faptul ca acele acte terapeutice se aplica doar cazurilor in care sunt intrunite criteriile medicale de compatibilitate. De asemenea, nu trebuie sa includa comparatii defaimatoare cu alti profesionisti din domeniu sau sa faca promisiuni nerealiste privind rezultatele tratamentelor realizate”, se arata in document.

Colegiul Medicilor Stomatologi a transmis ca, potrivit modificarilor introduse, orice tip de publicitate va fi permisa, atat timp cat continutul respecta noile reglementari.

“Incepand cu 1 iulie au intrat in vigoare noi reguli privind publicitatea in stomatologie. Odata cu actualizarea Codului deontologic, se aplica si o serie de documente menite sa sprijine comunitatea stomatologica in aplicarea corecta si uniforma a noilor norme. Noile prevederi din Cod urmaresc un model european privind publicitatea etica si au fost adaptate la conditiile de piata din Romania. Potrivit modificarilor introduse, orice tip de publicitate va fi permisa, atata timp cat continutul respecta noile reglementari?” a informat CMSR intr-un comunicat remis presei.

Toate aceste schimbari sunt cuprinse in noul Cod deontologic consolidat, valabil oficial incepand cu 1 iulie 2025.

Etichete: publicitate stomatologie, reguli publicitate stomatologie, cod deontologic dentisti

Cele mai noi stiri medicale:

» Toate stirile