Psoriazisul afecteaza 4% din populatia lumii

28/07/2011

Psoriazisul afecteaza 4% din populatia lumii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/psoriazisul-afecteaza-4-din-populatia-lumii/

Aproape 4% din populatia lumii este afectata de psoriazis, maladia afectand in mod deosebit adolescentii si tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani. Motivul il constituie atat transformarile hormonale, cat si sensibilitatea psihica din perioada respectiva. Cu toate acestea, afectiunea poate aparea si la persoanele mature, fiind cauzata de tulburarile de natura endocrina, ale metabolismului sau ale sistemului imunitar.

Potrivit unui comunicat de presa, mai multe studii au determinat caracterul ereditar al psoriazisului. In consecinta, peste 60% dintre pacientii cu psoriazis au mai avut cel putin un caz similar in familie.

„Psoriazisul este o boala comuna a pielii pentru care, din pacate inca nu s-a gasit o modalitate de vindecare completa.
In practica, pentru majoritatea pacientilor care dezvolta psoriazis nicio cauza evidenta nu poate fi detectata”, declara doctorul Comanescu, coordonator al clinicilor Psoremiss.

Conform acestuia, tratamentul naturist pentru psoriazis se bazeaza pe folosirea plantelor, ierburilor si uleiurilor naturale cu efecte benefice pentru corp. “Plante precum floarea soarelui, aloe vera, jojoba, ovaz sunt folosite in compozitia unguentelor care se aplica pe zonele afectate, ca obiect al unui tratament foarte eficient”, adauga dr. Comanescu.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: