Protocolul de colaborare „Sport pentru sanatate”, incheiat intre CNAS si Institutul Sportiv Roman

20/11/2018
Protocolul de colaborare „Sport pentru sanatate”, incheiat intre CNAS si Institutul Sportiv Roman

Protocolul de colaborare „Sport pentru sanatate”, incheiat intre CNAS si Institutul Sportiv Roman

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protocolul-de-colaborare-sport-pentru-sanatate-incheiat-intre-cnas-si-institutul-sportiv-roman/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS)  si Institutul Sportiv Roman au semnat protocolul de parteneriat „Sport pentru sanatate”, care vizeaza conceperea, dezvoltarea si implementarea unor programe specializate privind incidenta sportului in domeniul sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

“Recent am anuntat ca CNAS intentioneaza sa treaca de la medicina omului bolnav la medicina omului sanatos, sa puna accent pe prevenirea si depistarea precoce a imbolnavirilor. Unul din elementele-cheie ale preventiei imbolnavirilor este stilul de viata sanatos, care inseamna nu doar evitarea exceselor alimentare sau de alta natura, ci si petrecerea de timp in aer liber, cu activitati sportive. Vorbim nu de sport de performanta, ci de sport de intretinere, a carui practicare in masa trebuie s-o redescoperim si s-o relansam, pentru ca prea multi cetateni din pacate sunt tributari sedentarismului si spatiilor inchise. Institutul Sportiv Roman este un partener esential in acest scop”, a declarat presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu.

Potrivit sursei citate, Adrian Socaciu, presedintele Institutul Sportiv Roman, a precizat ca importanta sportului pentru sanatate nu poate fi contestata si este mai bine sa previi decat sa tratezi.

“Protocolul de colaborare Sport pentru sanatate are la baza principiul prevenirii. Sportul creste durata de viata, activizeaza metabolismul, imbunatateste functia pancreasului si normalizeaza glicemia, mentin sanatatea inimii si a creierului, sunt doar cateva dintre beneficiile sportului pentru sanatate. Iar Romania are mare nevoie de sport pentru a se mentine sanatoasa, in contextul in care 63% dintre romani nu practica niciodata niciun tip de activitate sportiva, iar 55% din populatia Romaniei este supraponderala”, a declarat Adrian Socaciu, presedintele Institutul Sportiv Roman.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

Protocolul mai prevede si participarea CNAS ca partener institutional la mai multe evenimente pentru promovarea sportului si a sanatatii prin sport organizate de ISR, unul dintre acestea fiind Forumul Sportului Romanesc.
Totodata, documentul cuprinde modalitatile concrete in care cele doua parti vor colabora pentru indeplinirea obiectivelor pe care si le-au propus in comun. La baza colaborarii bilaterale stau principiile transparentei si profesionalismului in valorificarea cunostintelor si a experientei pe domeniul de competenta al activitatii fiecarei parti.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a prezentat in acest an planul de actiune globala pentru promovarea activitatii fizice, prin care doreste sa reduca cu 15% sedentarismul in randul adultilor si al adolescentilor, pana in anul 2030.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: