Stiri medicale

Protocoalele terapeutice de prescriere a medicamentelor pentru boli rare in dezbatere publica

Data ultimei actualizari: 23/06/2014

Tetrazepamul a fost retras de pe piataMinisterul Sanatatii a lansat spre dezbatere publica un proiect de ordin vizand protocoalele terapeutice pentru 17 medicamente destinate pacientilor cu boli rare. In proiectul publicat pe site-ul ministerului Sanatatii sunt prevazute metodologii de includere sau excludere din tratamente, precum si monitorizarea terapeutica a medicamentelor.

Proiectul prevede medicii care pot prescrie medicamente pentru boli rare

Proiectul lansat spre dezbatere de ministerul Sanatatii prevede si precizarea medicilor care pot recomanda medicamente pentru boli rare, alaturi de modificarea dozelor cauzate de reactiile alergice.

In acelasi timp, proiectul prevede monitorizarea terapeutica a medicamentelor, dar si raspunsul la tratament.

Proiectul include si investigatiile care trebuie recomandate pentru initierea terapiei.

Pana pe 31 iulie 2014, se afla in dezbatere publica ordinul pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale.

Ordinul ministrului sanatatii publice si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr.1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale vizeaza medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Pentru mai multe informatii despre diagnosticarea si tratamentul in bolile rare, consultati cursul EMC online pe platforma FormareMedicala, Bolile lizozomale in practica MF.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.