Protest spontan la Spitalului Judetean de Urgenta Botosani

19/04/2018

Protest spontan la Spitalului Judetean de Urgenta Botosani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-spontan-la-spitalului-judetean-de-urgenta-botosani/


Cateva zeci de angajati ai Sectiei de psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au protestat, joi dimineata, in fata unitatii sanitare, in semn de nemultumire fata de diminuarea sporurilor pentru conditii deosebite de munca.

Liderul sindical Daniel Bulboaca a sustinut ca protestul celor peste 60 de angajati nu este unul spontan si ca, pe fondul acestuia, activitatea Sectiei de psihiatrie nu a fost afectata.

“Este un protest spontan al salariatilor vizavi de nemultumirea lor generata de scaderea cuantumului sporurilor pentru conditii deosebite de munca. Activitatea medicala nu are de suferit. Actul medical se desfasoara in continuare cu ceilalti colegi ai nostri care au ramas in sectie”, a afirmat liderul sindical Daniel Bulboaca, potrivit Agerpres.

Acesta sustine ca diminuarea sporurilor a survenit ca urmare a aplicarii Legii salarizarii unice in sistemul bugetar, care se afla in contradictie cu actul normativ care reglementeaza acordarea sporurilor pentru conditiile deosebite de munca in sistemul sanitar.

“Opinia publica este convinsa ca noi avem mariri de 70%, noi, asistentii nu am luat in mana nici macar 200 de lei, din tot ce ni s-a promis”, sustine o asistenta participanta la protest conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: