Protest spontan al angajatilor de la dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi

11/06/2019
Protest spontan al angajatilor de la dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi

Protest spontan al angajatilor de la dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-spontan-al-angajatilor-dispensarului-spitalului-de-pneumoftiziologie-iasi/

 Protest spontan la dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi. Mai multi angajati si-au intrerupt activitatea si au declansat un protest spontan pentru aproximativ 30 de minute in cursul zilei de marti.

Cadrele medicale de aici spun ca de cateva luni scad veniturile medicilor si asistentilor medicali, iar de cativa ani nu mai sunt inclusi in categoria II de munca.

“Salariul ramane fix. Asta inseamna ca se umbla la sporuri. De ce nu suntem anuntati? Legea spune ca daca se umbla la o categorie din salariu, trebuie sa fiu anuntata. Nu am fost anuntata. Doar vad putin, dar sigur, de cateva luni. Tot de cateva luni, mai bine, de un an, ni s-a promis ca se va face evaluarea gradului de periculozitate la locul de munca. Lucru care nu s-a intamplat nici pana acum. Una e sa vezi in fiecare zi tuberculoza, una e sa ai 50 de paturi de tuberculoza, si alta e sa ai trei paturi si un caz maxim sa-l internezi cu tuberculoza”, a declarat Mihaela Archip, medic primar pneumolog, citata de Agerpres.

De asemenea, o alta nemultumire a protestatarilor de la Dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi este cea a voucherelor de vacanta.

De cealalta parte, insa, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie spune ca nemultumirile angajatilor din dispensar privind taierea sporurilor sunt neintemeiate.

“Nu este adevarat. Nu exista venit micsorat de la o luna la alta. Este in functie de ceea ce a muncit fiecare. Daca exista o diferenta salariala, se datoreaza, posibil, concediilor de odihna luate, pentru ca in concediul de odihna nu se plateste acel spor in ziua respectiva. Asta poate sa reprezinte o diferenta salariala, dar de la o luna la alta nu s-a modificat cu nimic veniturile proprii ale personalului incadrat in acest spital. Vreau sa vedem diferenta de fluturasi dintr-o parte in alta, sa putem face calculul pe hartie si oficial. In ceea ce priveste sporurile, se dau conform buletinului de determinare care este la nivelul intregului spital, dispensarul TBC neavand raspundere juridica. Noi fiind sub autoritatea Consiliului Judetean, au facut o derogare si am reusit ca la nivel de intreg spitalul sa acordam sporuri la nivelul cel mai mare din tara: este de 65%. Este cel mai mare din tara in contextul in care buletinul de determinare este identic pe toate sectiile, da, inclusiv pe dispensar. Daca exista dispensare locale care au 1-2 medici, si care si-au permis autoritatile locale sa le plateasca 85% sporul maxim, asta este cu totul altceva, dar aici este vorba de 52 de persoane”, a declarat Cristina Grigorescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, citata de Agerpres.

Etichete: Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi, protest sanatate,venituri medici si asistenti, vouchere de vacanta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: