Protest spontan la Spitalul Municipal Brad

03/03/2017

Protest spontan la Spitalul Municipal Brad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-la-spitalul-municipal-brad/

spital-min

Aproape 70 de cadre medicale si personal administrativ de la Spitalul Municipal din Brad au protestat spontan, joi dupa-amiaza, timp de o ora, in curtea instituţiei, acuzand starea de tensiune in care trebuie sa-si desfasoare activitatea din cauza unor persoane care nu respecta nicio regula atunci cand solicita consultaţii, in special la unitatea de primire a urgenţelor.

Medicii si asistentele s-au plans ca in ultima perioada a crescut numarul cazurilor de agresiune verbala sau chiar de ameninţari pe care le primesc de la aparţinatori ai unor pacienţi sau chiar de la bolnavi care se adreseaza spitalului, dar nu necesita internare.

“Suntem indignaţi de comportamentul unor pacienţi si aparţinatori ai acestora. Nu au rabdare, nu respecta triajul facut de medicul de garda, ameninţa medicii si asistentele. Medicii nu fac plangere la poliţie pentru ca le este teama ca vor fi victime ale agresorilor. Nu se poate lucra sub presiune”, a declarat, pentru Agerpres, managerul spitalului, Ioan Cobori.

El a exemplificat prin doua cazuri recente in care medicii au fost ţinta unor agresiuni verbale si ameninţari venite din partea unor persoane de etnie rroma. In primul dintre acestea, vecinii unui bolnav au solicitat imperativ internarea acestuia, desi pacientul nu ar fi dorit acest lucru. In al doilea caz, o mama minora a refuzat sa-si transfere fetiţa cu probleme de sanatate la un spital de rang superior, pana cand cazul a fost reclamat la poliţie.

In opinia managerului spitalului din municipiul Brad, este nevoie de inasprirea cadrului legislativ in situaţiile in care personalul medical este agresat, dar si protejarea medicilor si asistentelor in exercitarea meseriei pe care o practica, mai scrie sursa mentionata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. anonimus says:

    nu e singurul caz in care acea “doamna medic” nu isi face datoria de medic..ma mir ca a reusit sa se deranjeze sa dezbrace bietu om..femeia asta la fel ca si managerul spitalului ar trebui sa isi schimbe meseria..ce facultate a facut de medicina a facut managerul???a fost cu doamna “medic”la medicina la distanta???si despre ce medici e vorba ca au iesit la protest?erau doar asistente si “asistentele” care au terminat o postliceala si habar nu au cum sa faca o injecti..de restu sunt depasite

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: