Protest la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani

07/03/2018

Protest la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-la-spitalul-judetean-de-urgenta-botosani/


Zeci de biochimisti de la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani au protestat, miercuri, in fata unitatii medicale, in semn de nemultumire fata de modul de aplicare a Legii salarizarii unitare in sistemul bugetar, transmite Agerpres.

Ei contesta actul normativ adoptat de Guvern care prevede majorarea, de la 1 martie, a veniturilor cadrelor medicale, cu exceptia biologilor, biochimistilor, chimistilor si a personalului auxiliar din laboratoarele medicale.

“Este vorba de inechitatea salariala. Nu se mai respecta principiul aceeasi munca, acelasi salariu. Asistentul, a carui munca o coordonam, va avea salariu mai mare decat noi de la 1 martie. Nu vrem sa li se micsoreze lor. Vrem sa ne creasca si noua. Noi facem munca unui medic de laborator”, a afirmat chimistul principal Daniela Paraschiv, potrivit sursei mentionate.

Protestatarii considera ca prevederile actului normativ emis de Guvern sunt discriminatorii. Ei sustin ca, din cauza noii grile de salarizare, un biolog, biochimist si chimist principal, cu studii superioare, care are cel putin noua ani vechime, va avea salariul la nivelul unui asistent medical.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: