Protest la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

31/05/2018

Protest la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-la-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-cluj-napoca/


Cativa zeci de tehnicieni radiologi si moase din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj-Napoca au protestat, joi, in fata cladirii unitatii sanitare, cerand demisia conducerii, oamenii fiind nemultumiti ca nu sunt incadrati astfel incat sa poata beneficia de majorarile salariale care au avut loc in sistem la inceputul anului.

Angajatii spitalului au adus cu ei afise cu mesaje de protest precum “Tehnician radiolog = asistent licentiate”.

Protestatarii au spus ca in cazul in care situatia nu se va remedia, isi vor da demisia in bloc la jumatatea lunii iunie si au facut apel la ministrul Sanatatii sa gaseasca o rezolvare pentru problema lor.

“Vrem sa fim auziti de Ministerul Sanatatii, care a afirmat ca vrea sa cunoasca situatiile din teritoriu. Noi suntem o astfel de situatie din teritoriu si o rugam sa ne rezolve problema. De doua luni am trimis memorii la Ministerul Sanatatii, la Ministerul Muncii, la Avocatul Poporului, dar nu am primit niciun raspuns. Noi am cerut sa fim incadrati ca asistenti medicali licentiati, cum am fost intotdeauna, nu suntem acum inclusi unde ar trebui sa fim si pierdem bani la salariu conform Legii Salarizarii. Cerem demisia conducerii SCJU, care a dat dovada de reacredinta si reavointa”, a declarat Marcela Nemes, tehnician de radiologie si imagistica in cadrul SCJU Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Protestatarii sustin ca in alte spitale situatia a fost reglementata si ca SJCU este singura unitate medicala care nu si-a incadrat moasele si tehnicienii radiologi in grila de salarizare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Melanomul Malign

La randul sau, directorul medical al SCJU Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat joi ca, potrivit Legii Salarizarii, categoriile profesionale de tehnician radiolog si moasa nu sunt mentionate ca beneficiare ale maririlor de salariu care s-au facut de la 1 martie.

In Spitalul Clinic Judetean Cluj sunt angajati 55 de tehnicieni radiologi si 20 de moase.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara