Protest la DSP Arad | Angajatii ameninta cu intreruperea completa a activitatii

06/12/2023
Protest la DSP Arad | Angajatii ameninta cu intreruperea completa a activitatii

Protest la DSP Arad | Angajatii ameninta cu intreruperea completa a activitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-la-dsp-arad-angajatii-ameninta-cu-intreruperea-completa-a-activitatii/

Angajatii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad continua protestele. Miercuri, circa 40 dintre acestia au iesit in strada, in fata sediului, pentru a cere cresteri salariale, amenintand ca vor opri complet activitatea daca nu le sunt satisfacute cererile legate de cresteri salariale, ceea ce ar insemna oprirea unor programe de vaccinare sau blocarea inmormantarilor, potrivit Agerpres.

Aproape toti cei aproximativ 70 de angajati ai DSP Arad sunt in conflict de munca.

“Dupa toate negocierile inca suntem la faza pasilor marunti. Pentru unii bugetari s-au gasit fonduri, cand a fost vorba de casele de pensii, de Ministerul Muncii, dar pentru noi nu se gasesc. In aceste conditii si noi ne gandim sa ne blocam complet activitatea. Vom ajunge sa-i refuzam pe oamenii care vin cu probleme la Directia de Sanatate Publica. Asta inseamna ca nu vor mai putea fi facute inhumari, nu vor mai putea fi transportate cadavrele de la morga la cimitirele din judet, nu o sa mai dam avize si nu o sa mai avem multe alte activitati, cum ar fi vaccinarea populatiei, in conditiile in care suntem in plina epidemie de rujeola. Consecintele ar fi nemaivazute dupa 1990 si nu ne dorim sa ajungem aici”, a declarat liderul sindical din cadrul DSP Arad, Gheorghe Ciosici, conform sursei citate.

Totodata, el a amintit ca principala revendicare este ca ‘la functii egale sa existe salarii egale’ precizand ca angajatii din casele de asigurari de sanatate au salarii mai mari.

 

Etichete: dsp arad, protest dsp, salarii angajati dsp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: