Protest cu 200 de medici si asistenti la Ministerului Finantelor Publice

06/03/2019
Protest cu 200 de medici si asistenti la Ministerului Finantelor Publice

Protest cu 200 de medici si asistenti la Ministerului Finantelor Publice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-cu-200-de-medici-si-asistenti-la-ministerului-finantelor-publice/

Medicii si asistenti au protestat, miercuri, in fata Ministerului Finantelor, nemultumiti de modificarile pe care OUG 114, numita si “Ordonanta lacomiei”.

Potrivit unui comunicat Sanitas, 200 de membri ai Federatiei SANITAS din Romania, din judetele Alba, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Ialomita, Ilfov, Sibiu, Teleorman, Vrancea au deschis seria protestelor pentru sustinerea drepturilor salariale ale angajatilor din Sanatate si Asistenta sociala.

Revendicarile sindicalistilor sunt:

1. Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuitatii activitatii in unitatile sanitare si de asistenta sociala.
2. Raportarea sporurilor la salariul de baza din 2019 pentru TOTI salariatii din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala.
3. Asigurarea finantarii cresterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

“Reprezentantii Sanitas au insistat ca Ministerul Finantelor Publice sa dea curs solicitarilor repetate ale conducerii organizatiei noastre din ultimele luni si sa prezinte impactul bugetar estimat, in baza caruia s-a fundamentat O.U.G. 114/2018 – actul normativ care a afectat semnificativ veniturile salariatilor din Sanatate si Asistenta sociala, incepand cu 1 ianuarie 2019”, se arata in comunicatul citat.

Conform Federatiei, protestele vor continua pana cand “pana cand guvernantii vor intelege sa-si asume efectele negative generate de reglementarile in materie salariala din ultimii doi ani si sa gaseasca solutii reparatorii”.

Etichete: protest, sanitas, ordonanta 114

@foto: https://www.facebook.com/FederatiaSanitasRomania/

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: